MMC First Process inngår kontrakt med Nova Sea om landbasert løsning for ventemerder

September 09, 2024

MMC First Process er stolte av å ha inngått en betydelig kontrakt med Nova Sea for å designe og levere holdetanksystemer som muliggjør flytting av ventemerder fra sjø til land.

MMC First Process har tidligere levert lignende løsninger til Bremnes Seashore og Australis, som begge har oppnådd enestående kvalitet i sin prerigor fisk. 

Flytting av ventemerder til land for forbedret fiskevelferd og kvalitet

Med dette prosjektet vil Nova Sea flytte sine ventemerder på land, en beslutning som er drevet av ønsket om å øke kvaliteten på fisken. Bremnes Seashore og Australis har allerede demonstrert hvordan den landbaserte løsningen kan bidra til å dyrke fisk av ypperste kvalitet, og Nova Sea forventer å oppnå tilsvarende resultater.

MMC FIRST PROCESS sin rolle i prosjektet

MMC First Process vil designe løsningen for holdetankene, hvor avansert teknologi og erfaring fra lignende prosjekt vil sikre at alle parametere for fiskens miljø blir nøye kontrollert. Dette vil ikke bare forbedre fiskevelferden, men også sikre biomassesikkerheten - noe som igjen vil gi økt kvalitet på sluttproduktet.

  • Våre systemer muliggjør en stressfri lossing av tankene, som er avgjørende for å oppnå den høye kvaliteten som våre kunder etterspør, sier; Frank Edvard Vike CSO Handling i MMC First Process.
  • Vi har jobbet sammen med Nova Sea over lenger tid med å skreddersy løsningen ut ifra deres behov og miljømessige hensyn. Et slikt samarbeid er med på å videreutvikle oss som leverandør av slike løsninger», sier han videre.
  • Dette er en betydelig investering i ny teknologi fra vår side, og med MMC First Process sin erfaring på lignende løsninger er vi i trygge hender, sier Espen Gleinsvåg, Prosjektleder i Nova Sea.
  • Vi ser på denne kontrakten som en enorm tillitserklæring fra Nova Sea, og ikke minst en bekreftelse på at vår teknologi er banebrytende innenfor områder som fiskevelferd, biomassesikkerhet og produktkvalitet," sier Håvard Remøy head of BU Handling i MMC First Process.

Omfanget av prosjektet

Prosjektet omfatter seks holdetanker, hver med en kapasitet på over 2600 m³ vann. Disse tankene er designet for å håndtere en samlet biomasse på 2050 tonn laks. Denne løsningen representerer en betydelig investering i kvalitet og fiskevelferd, og vil sette en ny standard for Nova Sea.

En tillitserklæring til MMC First Process utviklet teknologi

Vårt samarbeid med Nova Sea vil styrke vår posisjon som ledende leverandør av innovative løsninger i oppdrettsnæringen, så denne kontrakten smakte godt, avslutter Remøy.

Fv. Håvard Remøy, Frank Edvard Vike, Tom Eirik Aasjord, Espen Gleinsvåg


Informasjon om ventemerd:

En landbasert ventemerd har som funksjon å klargjøre og stresse ned fisken før den skal til slakteriet. Optimale forhold på blant annet vannkvalitet, temperatur, oksygen for fisken gjør at en kan få maksimert kvaliteten på kjøttet, dette fører igjen til økt pris.

REGISTER TO RECEIVE NEWS AND UPDATES

Sign up to our newsletter