Precision stun & bleed - nytt konsept lansert i samarbeid med Meritens

September 16, 2024

Precision stun & bleed systemet representerer en betydelig forbedring for bærekraftig og etisk sjømatproduksjon

Det er en glede for MMC First Process å lansere et fullintegrert Stun & Bleed-system som setter en ny standard i sjømatindustrien. Det avanserte systemet er utstyrt med en høypresisjons-stunner som sikrer en imponerende effektivitet og presisjon på hele 95-98 % før backup-stasjonen.

Systemet er designet for å håndtere ulike fiskestørrelser (2-10kg), samt både laks og ørret, uten behov for kalibrering, og gir dermed økt fleksibilitet, høyere sikkerhet og pålitelighet i produksjonen.

Takket være det innovative kuttesystemet etterlates ingen utvendige sår, og fisken opprettholder både sin kvalitet og utseende. Systemet har også en unik deteksjon som leser om fisken kommer inn med buken opp, skulle fisken ikke være rett plassert så vil systemet ikke forsøke å bedøve/kutte fisken, men i stedet sende den direkte videre til backup-stasjonen for håndtering på en trygg og god måte

Den helt nye banebrytende "swim-in"-systemet tillater lav biomasse som reduserer stress og bidrar til økt fiskevelferd. 

Precision stun & bleed systemet representerer en betydelig forbedring for bærekraftig og etisk sjømatproduksjon, og vi er stolte av å tilby en løsning som kombinerer innovasjon, effektivitet og ansvar for dyrevelferd.

Stun and bleed systemet er utviklet av Meritens de siste tiårene og hundrevis av maskiner er levert til akvakulturindustrien. Evolusjonen har gått videre, og siste modell er utviklet med innspill fra MMC First Process og norske kunder for forbedringer med samlet høyt fokus på hygiene og fiskens velferd.

Med det nye Precision Stun & Bleed-systemet, er fremtiden for sjømatproduksjon klar til å svømme i riktig retning 😊

REGISTER TO RECEIVE NEWS AND UPDATES

Sign up to our newsletter